Η κύρια επενδυτική εταιρεία του Group. Έργο της η ανάπτυξη (epc) και εκμετάλλευση έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας («μεγάλα» αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκοί σταθμοί). 

Συστήθηκε το 1995 από τον κο Νικόλαο Ελένη (αποκλειστικό μέτοχο και νόμιμο εκπρόσωπό της) σε μια προσπάθεια διεύρυνσης του φάσματος της μηχανολογικής δραστηριότητας,  δεδομένων των τότε νέων ενεργειακών και επενδυτικών τάσεων. Χαρακτηρίστηκε εθνικά ως ιδιαίτερα καινοτομική επιχειρηματική κίνηση στο χώρο, λαμβάνοντας μετά την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας την δεύτερη κατά σειρά πανελλαδικά, άδεια εγκατάστασης Αιολικού σταθμού  στην νήσο ΣΑΜΟ.

Το έτος  1998 εγκαθίσταται η πρώτη στην Ελλάδα «μεγάλη» ΑνεμοΓεννήτρια της NEG MICOΝ  (ισχύος 750kW) και έως το 2000 ολοκληρώνεται το πρώτο αιολικό πάρκο(«Αγ. Πάντες») της εταιρείας, ισχύος 1ΜW με την εγκατάσταση ακόμα μιας Α/Γ 250kW. Η αναπτυξιακή δραστηριότητα συνεχίζεται με την εγκατάσταση 2MW(2*600kW+750kW) το έτος 2001. To 2006 εγκαθίστανται 3 ακόμα Α/Γ της εταιρείας ENERCON συνολικής ισχύος 1,8MW(3*600kW).

Σήμερα η συνολικά εγκατεστημένη ισχύς των αιολικών σταθμών ανέρχεται στα 6MW.

Από το έτος 2007 και μετά την ανακοίνωση του νέου θεσμικού πλαισίου των ΑΠΕ που αφορούσε την παραγώμενη ενέργεια από μεγάλους φωτοβολταϊκούς σταθμούς, ξεκινά τις διαδικασίες αδειοδότησης και εγκατάστασης 9 φωτοβολταϊκων σταθμών  ιδιοκτησίας της και 6 epc σταθμών για λογαριασμό  άλλων εταιρειών του ομίλου. To 2010 είναι η χρονιά υλοποίησης τους με την ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ να αυξάνει το συνολικό δυναμικό ισχύος της κατά 14 σταθμούς.

Σήμερα η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΑΜΟΥ ΑΕ  συνεχίζει να επενδύει  στη νέα τεχνολογία, στην ερευνα  και στην καινοτομία, αποτελώντας  εταιρεία-οδηγό στον τομέα της, αναπτύσσοντας παράλληλα ισχυρές συνεργασίες διεύρυνσης σε όλο το φάσμα των Ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας.

Είναι πλήρως ενταγμένη στα δρώμενα της τοπικής κοινωνίας στηρίζοντας την και συμβάλλοντας στην εξέλιξη και αειφορική της ανάπτυξη.

100_5556.JPG 100_5630.JPG IMG_14121.JPG IMG_8363.JPG